Pääsiäinen

Hyvää pääsiäistä kaikille! Pyhä viikko oli mahtava kuten aina. Triduum sanctum (kiirastorstaimessu, pitkäperjantain liturgia ja la-su-yön pääsiäisvigilia) tuli tänä vuonna vietettyä Marian kirkossa Meilahdessa. Kuoro lauloi kaunista gregoriaanista musiikkia ja kiirastorstaina näin ensimmäistä kertaa jalkojenpesun Suomessa (kuva alla). Pitkäperjantaina ystäväni Lucan kanssa osallistuimme lyhyeen retriittiin Opus Dein uudessa keskuksessa, vigiliaan tuli mukaan Havukoskella asuva yliopistokaverini Kristo ja Ressu-kaverini John, molemmat ensimmäistä kertaa katolisessa messussa, puhumattakaan pääsiäisyön vigiliasta, ja molemmat tykkäsivät.

jalat

Vigilian jälkeen pelasimme kavereiden kanssa Nintendo Wii-peliä, jossa ohjainten sijasta videopeliä ohjataan omilla kädenliikkeillä. Kokeilimme eri urheilulajeja (nyrkkeily, golf, tennis…) ja meillä riitti hupia myöhään yöhön asti. Pääsiäissunnuntaina oli siskoni Sofian syntymäpäivä. Hän täytti 18 v ja tuli aikuiseksi. Hän, veljeni Alex ja setäni Munqith olivat kaikki meillä. Menimme klo 13.30 katsomaan yhdessä elokuvaa – Mr. Bean’s Holiday:) Bean oli vanha sama hassu itsensä, hieman ennalta-arvattava mutta aina varmasti viihdyttävä:)

sofi

Elokuvan jälkeen oli vuorossa synttärien juhlinta. Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa, ja lopulta Sofia sai etsiä lahjaansa vastineeksi erilaisista lauluesityksistä. Vaatekaappiin piilotettu joululahjapaperiin paketoitu ja pääsiäiskortilla varustettu veljen versiota yhtä mallia uudempi digikamera löytyi lopulta Aida-koiran leluvainun avulla:)

aida

Sain myös kutsun vierailulle muutamilta ystäviltä – Juholla ja Dorotalla on jäänyt paljon yli pääsiäisruuista ja seurakuntalainen Krista, joka informoi minua pääsiäisen ohjelmistosta (joka oli yllättävän katolinen: Johannes Paavali II ja Äiti Teresa – elokuvat tulivat YLE:ltä), kutsui minut ja Emilyn vierailulle, jonka toivon tapahtuvan huomenna, jotta sen jälkeen voisin mennä mummalaan yökylään ja keskiviikkovisiitille Uomarinteen kouluun. Jäämme odottelemaan uutisia näiltä vierailuilta. Until then, muistakaamme, että pääsiäinen jatkuu vielä pitkään! Joten boas festas!

juhla

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Pääsiäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: