Pääsiäisviikkovisiittejä Vantaalla

Pääsiäismaanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kävin kolmella visiitillä eri puolella Vantaata. Maanantaina Juho ja Dorota kutsuivat Lapin-matkan porukan ja erään toisen puolalaisen (jolla oli erikoinen nimi: Kuba) kylään auttamaan ylijääneiden pääsiäisruokien syömisessä:) Luukas-vauva nukkui junassa mutta heräsi junan ovien tekemään ääneen (jota bussitkin usein tekevät ja jotka kuulostavat ilmavaivoilta). Myöhemmin kun hänet piti herättää eikä se onnistunut, keksin simuloida tuon ilmapaineäänen ja tuotin sen suullani vauvanvaunujen lähellä ja johan poika heräsi:)

Kotiin saavuin maanantaina Juhon tuomana klo 22.30 ja katsoin hieman aika hyvää YLE:ltä tullutta dokumenttia Legionaries of Christ – seminaarista Roomassa. Tiistaina minut oli kutsuttu Myyrmäkeen amerikkalaisen vaihto-oppilaan Emilyn kanssa erään virolaisen (mutta Suomessa kauan asuneen) tuttavaperheen luokse, johon kuuluu äiti Krista ja kolme tytärtä. Keskimmäinen tytär esitti napakoiden kommenttiensa ja sanavalintojensa lisäksi temppuja perheen kanilla (kuva alla). Vesperien jälkeen siirryin isoäitini luokse, ja siellä olin perinteisesti yökylässä.

triinu

Tänään tiistaina päätin jatkaa koulukierrostani Ressun ja peruskoulun jälkeen. Kävin Uomarinteen koululla tapaamassa vanhoja kunnon opettajia ja nuoria kivoja oppilaita sekä sivaritoveriani Abdia, joka on lopettanut sivarin mutta jäänyt kesälomaan asti kouluavustajaksi. Tänään sattui olemaan erään opettajan 50-vuotisjuhlat, joten rehtori kukitti hänet ja opettajat esittivät hänelle omaperäisen onnittelulaulun (kuva alla).

Kari

Rehtori ja vararehtori olivat sattumoisin juuri puhuneet minusta ennen kuin tänään ilmestyin koululle. Minua pyydettiin taikomaan koulun kykyjuhlille kuun lopulla, ja tietysti lupauduin, ellei mitään sen kummempaa tapahdu. Rehtorin ja opettajien lisäksi juttelin terveydenhoitajan, keittiöhenkilökunnan ja tietysti oppilaiden kanssa. Eräältä oppilaalta, serkkuni tyttäreltä nimittäin, sain kutsun syntymäpäiväjuhlille kuun lopussa:) Abdi tarjosi minulle lounaan koulun ruokalassa, ja jälkiruokaa tarjottiin 6a-luokan karkkilaatikosta. Alla poseeraavat luokan hulivilit:)

6a

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: