Vapun huumaa

Vappu on ohi ja Ruotsi on voittanut Tanskan jääkiekossa. Sitten kuulumisiin. Italialainen ystäväni Massimo halusi ”really to make the Finnish wappu, go to the park with the white hat and look like drunken”. Seurasimme Havis Amandan perinteistä lakitusta vappuaattona:

lki

Tämän jälkeen Massimo ja amerikkalainen ystävämme Emily näyttelivät dokuja ensin Tuomiokirkon portailla…

dokku

…ja sitten Kaivopuistossa…

dkkk

Kaivarissa oli muuten sikamaisen vulgaari meininki vappuaattona, en suosittele. Pelkäsimme, että kauniin katedraalimme pihalle ryntäävät kaikki mahdolliset kännikalat kaikenlaisine hämärine tarkoitusperineen, ja varsinkin kun aidassa oli reikä, oli kirkkoa puolustettava paukkuserpentiiniaseistuksin!

hen

Illalla menimme Ruololahteen, missä avattiin uusi kansainvälinen kristillinen kahvila (International Christian Cafe, Ruoholahdenkatu 16) – tästä lähtien se on auki toukokuussa joka perjantai klo 19 eteenpäin. 18.5. olen siellä mukana paneelikeskustelussa katolilaisten ja evankelisten kristittyjen kanssa. Näimme siellä mm. ystävämme Juken sekä hauskaksi yllätyksekseni Hans-serkkuni Kengurumeininki-veljen sekä hänen tuttavansa Miikan, joka oli myös Juken kaveri. Sovimme Massimon kanssa palaavamme vapunviettoon heti seuraavana aamuna – vappupäivänä tie vei ensin Kauppatorille, missä söimme hyvää muurinpohjalettua ja näimme Juhon äitinsä kanssa myymässä vapputassuja (joita Massimo hauskalla italianaksenttisella suomen kielellä mainosteli ääneen):

tassu

Sitten menimme taas Kaivopuistoon. Tällä kertaa sama puisto oli täynnä sivistyneitä vapunviettäjiä, kaunis ilma, hyvät ruokien tuoksut ja oikein mukava ilmapiiri. Ostimme jotain syötävää ja istuimme nurmelle nauttimaan perinteisestä suomalaisesta vapusta. Paikalla oli kuulemma jopa 50 000 juhlijaa.

kivo

Korkeasta tasosta huolimatta ihmiset eivät voineet vastustaa luontonsa tarpeita, ja huvituimme nähdessämme 17 miehen pissaavan rivissä julkisella paikalla – suomalaista kulttuuria parhaimmillaan!

pisu

Kaivarin jälkeen menimme Massimolle ja katsoimme mielenkiintoista Luis Buñuelin elokuvaa Santiago de Compostelan tiestä – Via Lattea. Pitää vielä katsoa toinen osa joskus. Lähdin klo 4ksi Linnanmäelle tapaamaan serkkuja – paikalla olivat kaikki enoni Timon pojat heiloineen ja armeijakuzoni Daniel. Menimme heti pelaamaan Derbyä, jossa voitin heti ensimmäisellä yrityksellä kaikki muut hevoset ja sain palkinnoksi hauskan pehmolelun. Annoin sen seuraavana aamuna isoäidilleni eli mummalle, kun kävin Myyrmäessä.

derby

Mumma oli juuri palannut asioilta ennen tuloani mutta päättänyt lähteä uudelleen kauppaan. Tuloksena oli, että hän oli ostanut Ilta-Sanomat kahteen otteeseen (vein toisen mukanani).

leh

Sain hyvää pikalounasta, nakkeja ja perunamuusia, mutta kattilasta perunamuusin seasta löytyi erikoinen muukalainen:

suklaa

Kävin Uomarinteen koululla tapaamassa rehtoria, koska olin ehdottautunut auttamaan häntä muuttohommissa parin kaverin kanssa. Vein myös verokortin viime taikaesitykseni johdosta. Päivällä sitten menin ystäväni Jasonin ja Kriston kanssa Vuosaareen kantamaan rehtorin kamoja huoneesta toiseen. Oli oikein mukava pieni hyväntekeväisyyskeikka. Tässä alkutilanne olohuoneesta, josta kaikki kamat oli siirrettävä pois:

rek

Jo reilun puolen tunnin jälkeen tilanne näytti tältä:

tyh

Rehtori otti vielä lopuksi kuvan kaveruksista – Emil, Jason, Kristo:

kmu

Tänään aamulla heräsin kello 3 enkä saanut enää unta. Lähdin Hesaan klo 6.20 bussilla, päätin mennä pitkästä aikaa aamumessuun ja sen jälkeen yliopistolle. Hesassa törmäsin parin muun ohikulkijan kanssa kaveriin, joka makasi maassa eikä suostunut heräämään. Eräs mies soitti ambulanssin paikalle. Mies oli kyllä hengissä, ja uskon ambulanssimiesten hoitaneen hommansa.

am

Messun jälkeen otin kuvan vähän aikaa sitten uusituista (niin tai kuva on vain yhdestä) todella kauniista lasimaalausikkunoista. Tässä pyhä Fransiskus Assisilainen.

hk

Puoleltapäivin oli teologian ryhmätyön esitelmä. Tämän jälkeen menin oman laitokseni eli slavistiikan ja baltologian lukuvuoden päättymistä juhlistavaan tilaisuuteen, jossa oli luentoja mm. vanhoilta opiskelijoilta ja lopuksi pieni mutta sangen hieno tarjoilu. Oli oikein kiva nähdä taas ”omia” opiskelukavereita ja käydä ”omalla” laitoksellani. Tässä hienosti katettu tarjoilupöytä.

lit

Illalla oli tarkoitus olla elokuvailta (Sound of Music), mutta kukaan ei tullut paikalle, joten katsoin hetken Suomi-Sveitsi-ottelua Marian srk-salissa ja lähdin Suomen maalin jälkeen keskustaan. Asematunnelissa kohtasin latinalaisessa Amerikassa lähetystyössä olleen vapaasuuntalaisen katuevankelioitsijan, joka lateli syytöksiä toisensa perään katolista uskoa vastaan ja vaihtoi aina aihetta, kun hänen argumentteihinsa vastattiin vahvemmilla. 45 minuutin jälkeen tuntui siltä, että ehkä tulisi ottaa vaari Paavalin sanoista: ”Pysy erossa typeristä ja asiattomista väittelyistä” (2. Tim. 2:23) – parempi olisi ehkä valmistella etukäteen vastalahja lentolehtiselle, joita em. ihmiset tarjoavat, kirjoittaa argumentit siihen ja liittää mukaan yhteystiedot, jotta ne, joilla on oikeasti avoin ja totuutta etsivä mieli, voisivat halutessaan palata asiaan ja ryhtyä asialliseen keskusteluun. Hmm..taidankin ryhtyä tuumasta toimeen. Sillä välin toivotan hyvää yötä ja tulevaa viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: