Lanciano 27.-28.8.

Lunedì mattina abbiamo preso il treno da Arezzo a Roma e l’autobus da Roma a Lanciano e quindi viaggiando sono passate molte ore. A Lanciano pensavamo di essere persi ma poi alcuni giovani ci hanno salutati e così abbiamo conosciuto anche Emanuela e Franco che ci ospitavano a Lanciano. Siamo andati a casa in due macchine e la prima cosa che abbiamo visto dalla casa sicuramente non dimenticheremo – ammirate la vista incredibbbile (a Lanciano si dice sempre 2 o 3 b invece di 1:)

l

Maanantaina matkustimme Arezzosta Rooman kautta Lancianoon, jossa meitä odotti mukava nuorisojoukko seurakunnasta ja tutustuimme isäntäperheemme isään ja tyttäreen, jotka veivät meidät autolla kotiin, josta avautui henkeäsalpaava näkymä, joka ei hevillä unohdu (ks. kuva yllä). Lanciano on pieni kaupunki, mutta se on hyvin vanha, suosittu ja kuuluisa monestakin syystä. Mahtavan sään, maisemien ja historian lisäksi turisteja kiinnostaa kaupungissa olevat katolisen kirkon historian ensimmäisen ja kuuluisimman eukaristisen ihmeen pyhäinjäännökset, jotka ovat säilyneet yli tuhat vuotta. Lisätietoja ihmeestä ja siitä tehdyistä tieteellisistä tutkimuksista saa esimerkiksi alla kuvien jälkeen mainituista englanninkielisistä linkeistä.

m1
m2

After arriving in Lanciano on Monday and getting to know our new ”home”, we went to visit the famous Eucharistic miracle of Lanciano, the oldest one in the history of the Church. It’s easy to find more information about the miracle online, a couple of good links include this one, this one, this one, and this one. Below you can see our group in front of and inside the cathedral of Lanciano… or well, it’s not the Finnish group any more I have not become a female, I’m taking the photos and the fourth person is Emanuela from our host family:) Later in the evening we went out with some of the youth from the parish.

kl
k2
b

Durante il primo giorno a Lanciano abbiamo naturalmente visitato il famoso miracolo eucaristico e poi anche la cattedrale. Più tardi siamo usciti con gli amici della parrocchia. Martedì invece siamo andati al mare! Veramente Serie A! Vir ’o mar quant’è bello – spira tanto sentimento:)

ui
r2

On Tuesday we got to go to the sea – it was amazingly beautiful and refreshing and we loved it. Franco, the father of our host family, happened to be at the beach too, so we got to take a swim and a picture together. We also played some football and silly match games which made me make a silly match face.

tikku

Jos yllä pelleilin tikkujen kanssa, alla pelleilin tikujen kanssa, tai oikeastaan tikun ja takun:) Kun näin isäntäperheemme kodissa ihan tikun ja takun mieleen tuoneita pähkinöitä minun oli aivan pakko pudotella niitä tasaisin välein lattialle ja laulaa ”mä olen pikku tiku, mä olen pikku taku…lalalallatilallatilaaa, lalalallatilallatilaa” :) Talo, jossa asuimme, oli aivan upea, saimme käyttöömme koko tilavan alakerran. Perhe oli kuitenkin vielä upeampi, pähkinäkuvan jälkeen näkyy koko porukka lounaspöydässä (ja arvatkaa oliko hyvät ruuat:) ja antamiemme tuliaisten ilahduttamina, Franco (isä), Tina (äiti), Emanuela (vanhempi tytär) ja Alessia (nuorempi tytär). Ensi kerralla kirjoitan sitten varsinaisten virallisten tapahtumien alkamisesta, menoista ja meiningeistä – palaamisiin!

tiku

Ed ecco la nostra carissima famiglia a Lanciano (Franco, Tina, Emanuela e Alessia) pranzando e mostrando i regalini ricevuti dai finlandesi:) Le attività dell’Agorà hanno iniziato poi il 29 e ne scriverò presto – dunque a presto!

perhe
tuk

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: