Jyväskylä 11.3.2008

Viime tiistaina kävin mukavalla matkalla Jyväskylässä serkkuni Danielin ja isoäitini Salmen kanssa. Pysähdyimme perinteisesti Heinolassa, jossa ylitimme perinteisen sillan. Matkaseurani iloisena poseeraamassa:

heinola

En tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa, kun näin leluautomaatissa myytävänä 1 euron skapulaareja Portugalista:

eskapulaari

Saavuttuamme Jyväskylään kävimme Kauppakadulla ja näimme Asemakadun kulman, jossa isoäitini on lapsena asunut (rakennus tosin oli toinen):

asemakauppa

Enoni Timo ja isoenoni Aarne tulivat yllättäen takaa ja löysin kukkakaupanetsintäreissulta palatessani torikokouksen sukulaisia kadulta:)

4

Matkamme tarkoitus oli ennen kaikkea mennä toisen isoenoni Lapuan emerituspiispa Yrjö Sariolan eli isoäitini veljen uuden kirjan ”Lupa vanheta” julkistamistilaisuuteen. ”Yki” halusi lahjoittaa kirjan Salmelle 85-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Siskon ja veljen sydämellinen jälleennäkeminen:

ykimumi

Paikalla oli myös enoni Markku eli Maku, joka huomasi heti, että meillä on samansukuiset paidat tai mitkä lienevätkään yllämme ja kysyi, onko syynä kenties se, että molemmat ovat lahjoja äidiltäni Seijalta:) Sehän se, Seijan maku, Maku ja minä:

mk

Tässä sitten itse sankari Yki ja uusi kirja yhdessä kustantajan kanssa:

ykikirja

Itse juhlan (jossa lauloi mm. maamme vanhin esiintyvä tenori 99v!) jälkeen pääsimme Ykin ja hänen vaimonsa Anna-Maijan kotiin ”jatkoille”. Pari sai luonnollisesti runsaat määrät kukkia, ja tässä niiden kanssa puuhailevat keittiömestarit:)

timoam

Tässä sitten minä ja Yki:

eepuyki

Ja tässä historiallisesti sisaruskolmikko yhdessä:

sisarukset

Salme pääsi istumaan hänen lapsuutensa muistojen istuimelle, Laukaan pappilasta periytyneelle nojatuolille:

pappilatuoli

Mukavien juhlien jälkeen suuntasimme hautausmaalle, jossa minä ja Daniel saimme ensimmäistä kertaa käydä isoisovanhempiemme ja isoisämme hautojen luona.

isoiso

ukko

Pidimme pienen muistelutuokion ja hiljaisen hetken ja jätimme haudoille kynttilöitä.

3

2

kynttilä

Tämän jälkeen suuntasimme taas kohti kotia. Palasimme kaikki kolme yöksi Myyrmäkeen isoäidille, josta jatkoimme Danielin kanssa aamuvarhain kouluhommiimme. Oli vaikuttava ja antoisa yhden päivän kotimaanmatka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: