Tampere + Helsinki + Tampere + Lahti + Tampere

Onpas taas mennyt hetki viime postauksesta. Olen käynyt viime aikoina Tampereella tiheämpään kuin koskaan aiemmin, joten eiköhän aloiteta pieni kuvasade…

Ensimmäisellä visiitillä puolalainen Ola tuli myös Tampereelle ja kävi minun ja Ristin srk-laisen Marin sekä isä Robertin kanssa kävelyllä Näsinneulalla, joka on aivan seurakunnan lähellä. Sumuinen sää vei toiveet panoraamasta, mutta ihan kaunista luontoa saimme silti ihailla. Illalla menimme sitten suosikkiravintolaani Tampereen Rossoon, josta näkymät ovat aivan huikeat pimeällä, kun taustalla on mystisen synkkää mutta elävää vettä ja kauniisti valaistu kaupunki.

Ennen seuraavaa Tampereen-matkaa kävin kuitenkin kauniin kevätpäivän kävelyllä Helsingissä, ja maisemat ja sää ansaitsevat pari näyttöä.


Sitten takaisin Tampereelle. Tutustuin kolmeen iloiseen ja kivaan nuorukaiseen, jotka olivat tulleet lauantaiopetukseen kirkolle. Yksi heistä liittyi konfirmaatioryhmääni, Mateusz Kurikasta. Hänen pikkuveljensä Michal ja sympaattinen tamperelainen puolalaistyttö Magda alla kuvassa kanssani. Menimme yhdessä kävelylle ja kävimme ostamassa irakilaisesta kaupasta qamardiinia eli supermaukasta aprikoosilevyä ja halvaa.

Illalla seurakuntasalissa oli taas kuukauden viimeisen lauantain perheillallisjuhla, jossa oli paljon mukavaa porukkaa. Tapasin erään slovakin, joka osoittautui toisen tutun slovakin sukulaiseksi. Ja tietysti näin useampaan otteeseen basralaisen Alan perheen ja sain heiltä videotervehdyksiä kotiinviemisiksi:) Tässä illallisporukkaa pöydän antimien äärellä:

Vapun vietinkin Lahdessa, jonka kuuluisat mäkihyppytornit näkyvät tässä kuvassa mukavasti.

Tapasin Lahden torilla 8-lapsisen espanjalaisen ystäväperheen sekä Anun, Jerzyn ja hänen äitinsä, joka oli Puolasta käymässä ja joka teki meille hyvää puolalaista lounasta. Tässä puolaa puhuva kolmikko Lahdessa Jerzyn kotona, Lahden suosikkiasunnossani:)

Sitten kolmanteen Tampere-visiittiin ja Kangasalan mökkipäivään. Konfirmaatioryhmäläisten vahvistus on ensi sunnuntaina, joten viimeisenä viikonloppuna järjestimme mökkiretken Kangasalle katekeetta Sinikka Meurmanin mökille. Paikka oli kaunis ja sää upea. Lauloimme, ruokailimme, draamailimme, rukoilimme, opetimme, temppuilimme, opimme ja seurustelimme. Illaksi palasimme Tampereelle. Kuvia mökiltä:

Sunnuntain aamumessun, Alan videotervehdyksen ja pikalounaan jälkeen lähdin junalla kohti Helsinkiä, jossa minua odotti islam-dialogin toinen osa (ks. aiempi maininta ensimmäisestä osasta). Toisen osan tapahtumista olen kertonut lisää toisella blogillani.

Neljäs Tampere-visiitti on luvassa jo ensi sunnuntaina. Siitäkin tullee jotain blogiin. Ata loguiño (tänään oli galegonkoe ja se meni ihan hyvin:).

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: