Savonlinna 22.7.2008

Viime tiistaina olin Savonlinnassa ystävieni Jasonin, hänen puoliveljensä Janin, Sailan ja veljeni Alexin kanssa. Pääkohteenamme oli tietysti vaikuttava keskiaikainen Olavinlinna. Savonlinna on aitoa Suomea… tai savvoo…

Jan ja linna…

Linna muuten tarkoittaa viroksi kaupukia ja slangiksi vankilaa. Jälkimmäiseen olisi kuulunut sulkea veljenikin, kun Heinolasta asti läiski muita limakädellä, jonka ostin hänelle eurolla. Nytkin hän hakkaa minua sillä tässä kirjoittaessani… sen siitä saa kun yrittää olla kiltti veli voi voi…

Sailan sukunimi on Savolainen ja hän on alun perin savolainen! Siksi menimmekin Savonlinnaan.

Jason oli kiltti ja antoi viihtyisän asuntonsa meille pojille yösijaksi edellisenä iltana. Vuokrasimme Arn-nimisen elokuvan joka oli DARNin hyvä! Pohjoismaiden kallein ja paras elokuva heja Sverige! Myös eilen olin Jasonilla yötä kun teimme koko päivän kirjoitus-/lukuhommia ja illalla menimme Matinkylän Sports Academyyn oluelle. Piti mennä sen jälkeen uimaan, mutta alkoholinsietokykyni tuntien oli fiksumpaa jättää sitten väliin… varsinkin kun illalla oli jo kylmä ja kyseessä oli merivesi. Mutta kyllä saimme nauttia kahdesta huippukauniista kesäpäivästä Matinkylän merenrannalla.

Osallistuimme Olavinlinnassa ohjattuun kierrokseen ja opimme paljon mielenkiintoista asiaa paikan historiasta. Joskus linna oli ruotsalaisilla, joskus venäläisillä, joskus tyhjillään. Tässä kaunis keskiaikainen kappeli, jonne livahdimme hetkeksi salaa, kun se ei kuulunut viralliseen kierrokseen.

Saako kysyä, tekisikö kukaan tätä Helsingissä? Tämä on sitä kuuluisaa savvoo varmaan… voi ranskis-raukkoja!

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Savonlinna 22.7.2008

  1. Ha! Loistava toi Jasun kuva. Siinäpä mies joka vahtii tyyliään viimeiseen asti! :-) ”Look.. I’m just passing by, ei tää ole mikään lavastettu kuva, ok?..”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: