Poland/Puola/Polska 2009-2010 (Taizé) II

So, the first morning in Swarzedz near Poznan all our group got together for the first time. Martti, who had bought a good English-Polish-English dictionary at the station in Warsaw and read it through a couple of times on the train, immediately started talking with one of the hosts. Aamulla me 6 poikaa menimme 3 tytön taloon saamaan ryhmän kokoon ja tapaamaan isäntäperheen, jonka vanhemmat kuvassa alla. Toisessa kuvassa oma isäntämme kuopuksensa Wojtekin kanssa. Rano mielismy sniadanie i u Chróstów i u Dymalskich i juz poznalismy polska goscinnosc. Zawieziono nas samochodami do miejsca zgloszenia sie na spotkanie Taizé.

After breakfast we were taken to the other side of Poznan to register at the Taizé meeting. Our hosts waited outside and then took us to the cathedral. Ensimmäisenä tehtävänä oli ilmoittautua Taizé-tapahtumaan, saada tiedot ja maksaa maksut (vain 60e kaikest a per henki). Iloiseksi yllätykseksi samassa huoneessa oli samaan aikaan myös toinen suomalaisryhmä! W czasie spotkania zdecydowano, ze bede animatorem w parafii, tzn. prowadzic spotkania w malych grupach.

After the registration we visited the Poznan Cathedral, which made a huge impression on some of the group members who had never seen such a big church building in their lives. Poznanin katedraali teki vaikutuksen kauneudellaan ja suuruudellaan. Se oli tietysti koristeltu myös jouluiseen asuun. Potem zwiedzilismy katedre. Dla przynajmniej jednego z nas byl to najwiekszy i najpiekniejszy kosciol ktory widzial w swoim zyciu.

After a brief visit home and to the parish (to register locally) we took the train to Poznan with the other groups from the parish (I talked to Italians and Lithuanians at this point) for the first meal&prayer.
Poznanissa meidät toivotettiin uudestaan tervetulleeksi hallissa, jossa eräs taizé-veli tunnisti meidät nimeltä (osasi listansa:). Suomen lippu kehotettiin tosin kiltisti jättämään pois taizé-hengen mukaisesti. Sitten oli ruoka ja rukoushetki. Pierwsza kolacja i modlitwa wieczorna na Miedzynarodowych Targach Poznanskich (MTP).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: