Poland/Puola/Polska 2009-2010 (Taizé) III

Next morning 3 of us woke up early to attend the morning Mass in the parish (in Polish). After the Taizé morning prayer in the parish we gathered in small groups, where we discussed given texts. Jhoser ja Pasi nousivat kanssani aamumessuun, jossa luin ensimmäistä kertaa puolaksi lukukappaleen ääneen seurakunnalle. Tämän jälkeen oli rukous ja pienryhmäkeskustelut sekalaisissa pienryhmissä. Rano mielismy Msze, modlitwe i spotkania w malych grupach. W mojej grupie byli Polacy, Finowie i Bialorusini, i rozmawialismy po polsku.

In the afternoon we had lunch, prayer and then workshops. I and Martti went to hear a Jesuit’s reflections on the Incarnation, whereas some of us went to see art, and others went dancing. Lounaalla ruokahallit olivat täpötäysiä, mutta paikka löytyi lopulta erään Roomassa tapaamani puolalaisnaisen läheltä, hauska sattuma! Sitten oli työpajojen vuoro, joiden aikana toiset nukkuivat, toiset pomppivat:D Po obiedzie byly warsztaty, i kazdy poszedl gdzie chcial. Niektórzy troche se potanczyli i podobalo im sie:)

At the prayer we also met fr. Pawel who is ultimately to thank for the host families we had, for he arranged for me and Jason to stay at the Dymalski family two and a half years ago. Rukoushetken aikana tapasimme isä Pawelin, joka oli myös Suomessa luonani v. 2006. Na modlitwie spotkalismy sie z ks. Pawlem Froelichem, dzieki ktoremu bylismy u naszych rodzin w parafii Chrystusa Jedynego Zbawiciela w Swarzedzu.

Before the evening prayer (and during the first part of it) we went to the old town in Poznan and ate at Gospoda pod Koziolkami, which to us seemed extremely cheap but terrified the locals with its high prices:s Illalla kävimme Jhoserin synttärin kunniaksi syömässä hyvässä ruokapaikassa aivan keskustassa, ja sen jälkeen menimme vielä oluelle ennen iltarukouksen loppuosaan liittymistä. Wieczorem obchodzilismy urodziny Jhosera i poszlismy na piwo, potem jeszcze zdazylismy na koniec wieczornej modlitwy.

Later in the evening we learned about the drinking culture in Poland… we all went to the girls’ house and had a fun evening. None went seriously too far, I would say, but we did drink enough for these photos to be taken… Jatkoimme synttäri-illan huumaa illanvietolla tyttöjen isäntäperheessä, jossa mm. jongleerasin mandariineilla ja ”sammuin” portaille. Pelasimme myös pullonpyöritystä, jossa tuli sekä inhottavia että hyviä kysymyksiä. Pozniej bylismy u Chróstów i nauczylismy sie jak Polacy pija… :s tzn. wspanialomyslnie:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: