Loka-marraskuu 2010 Krakova

Vilpittömät pahoitteluni kahden kuukauden hiljaisuudesta! Facebook on tuhoisa bloggauksentappaja, kuten todettu: kuvat Puolan-vaihdostani ja retkistäni ovat pääasiassa siellä. Tänne päätin nyt kuitenkin kirjoittaa hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi muutamia tietoiskuja ja kuvavälähdyksiä siitä, mitä kaikkea koen täällä Puolassa.

Tulin siis lukukaudeksi vaihtoon Krakovan historialliseen Jagiello-yliopistoon, joka on ollut pystyssä jo keskiajalta asti ja jossa monet suuret nimet kuten Johannes Paavali II ovat opiskelleet. Yllä kuvassa päärakennus Collegium Novum, josta mm. kuukausittain noudan puolan hallituksen myöntämän stipendin. Ma-pe käyn Puolan kuuluisimman ja vaikuttavimman rakennuksen, kuninkaanlinna-katedraali-museon Wawelin juurella puolan kielen ja kulttuurin kursseilla ja opin paljon hienouksia puolan kielestä ja yhteiskunnasta.

Viikonloppuisin matkustelen usein muille paikkakunnille (siitä lisää tulevissa postauksissa), tai sitten nautin rauhasta ja vapaa-ajasta Krakovassa (alla päätorin Sukiennice, jonka ympärille ollaan nyt rakentamassa joulumarkkinoita). Sunnuntaisin käyn useimmiten opiskelijamessussa dominikaanikirkossa (2. kuva alla), joka on suosikkipaikkojani Krakovassa.

Asun valtavassa opiskelija-asuntolassa 17-vuotiaan ukrainalaisen huonekaverin kanssa, keskustaan n. 30 min, kohtuuhyvä ratikkayhteys. Viereen avattiin juuri hyvin edullinen ruokatavarakauppa, ja esimerkiksi eilen ja tänään teinkin itse ruokaa, vaikka keittiö onkin aika lailla surkea (yhteinen koko kerrokselle, kehnosti varustettu ja ylipäänsä vaihtelevasti toimiva). Huoneemme on kai 11 neliömetriä, kalusteina sängyt, kaapit, hyllyt ja pöydät. Alla kuvassa työpöytäni, jonka ääressä tätäkin kirjoitan. Lisäksi lueskelen paljon puolankielistä teologiaa vapaa-ajalla ja yritän tavata puolalaisia huipputeologeja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s