Lublin & Zamosc

Ensimmäinen matkani Krakovasta muualle Puolaan oli sr. Marta Koltkon hautajaisiin Varsovaan. Tämän yllätyksellisen ja surullisen matkan jälkeen ensimmäinen suunniteltu matka minulle ennestään tuntemattomaan kaupunkiin koitti lokakuun loppupuolella, kun matkasin Lubliniin osallistuakseni teologiseen konferenssiin Raamatusta ja moraalista. Vapaa-aikaakin jäi ja sain tutustua kauniiseen vanhaan kaupunkiin hyvässä säässä.

Lublinissa asuu nykyään myös Helsingin entinen piispa Józef Wróbel, jonka kanssa pääsin tutustumaan vielä toiseen uuteen kaupunkiin, Zamosciin, joka sijaitsee vielä idempänä kuin Lublin. Kuvissa näiden kaupunkien keskustat, yllä Lublin, alla Zamosc.

Bussimatka Krakovan ja Lublinin välillä kestää 5-6 tuntia, moottoritietä ei ole, joten bussi ajaa pieniä ja ei-niin-hyväkuntoisia teitä pitkin. Hyvä puoli oli se, että sain pysäkeillä nähdä myös muita uusia kaupunkeja, kuten Kielce, Radom ja Sandomierz. Niissä en kuitenkaan ehtinyt sen kummemmin turisteilemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s