Nowy Targ & Lopuszna

Seuraava matka kohdistui Nowy Targiin (Uusi Tori), joka on oikeasti hyvin vanha kaupunki, górale-kansan eli vuoristolaisten pääkaupunki (joka heille on yksinkertaisesti ”kaupunki”, ”miasto”). Siellä on ystäväni Pawelin koti, joten sain viettää siellä kulttuuriviikonlopun. Kävimme tietysti torilla ja söimme paikallista ruokaa. Maisematkin olivat nättejä.

Pääsin myös käymään lähikylässä Lopusznassa, jossa on kuuluisan paikallisen filosofin, isä Józef Tischnerin hauta. Tischner on tunnettu koko Puolassa mm. górale-murteella kirjoittamastaan filosofian historiasta. Tänään löysin kirjan pohjalta tehdyn TV-sarjan DVD-versiona. Tak naprowde na pocatku wsedy byli gorole…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s