Filologi & kielihullu

Hurahdin kieliin yläkoulussa, ja ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin seitsemän vierasta kieltä (englanti, ruotsi, saksa, espanja, italia, ranska, latina). Tämän jälkeen aloitin puolan kielen, kulttuurin ja kirjallisuuden opinnot Helsingin yliopistossa vuonna 2005, ja valmistuin lopulta Humanistisesta tiedekunnasta puolan linjalta filosofian maisteriksi kesäkuussa 2012.

Puolan kielen lisäksi opiskelin yliopistossa vähintään kurssin verran muinaiskirkkoslaavia, hepreaa, kreikkaa, venäjää, italiaa, ranskaa, tanskaa, romaniaa ja galegoa (josta tein perusopintoja vastaavan kokonaisuuden). Itsekseni olen opiskellut lisäksi mm. portugalia, norjaa, viroa, esperantoa, katalaania, maltaa, tsekkiä, slovakkia ja syyriaa. Arabiankursseilla olen käynyt Jordaniassa ja Egyptissä. Rakastan myös murteita, joista suuria suosikkejani ovat turun, napolin ja podhalen (puola) murteet. Pidän kovasti myös etymologiasta: sanojen alkuperä auttaa usein valaisemaan käsitteiden sisältöä.

Filologin tutkintoni ei suoraan valmista mihinkään ammattiin, mutta olen käyttänyt taitojani hyväksi mm. opetus-, käännös- ja opastustyössä. Jos sinulla on lisää ideoita, niin ota yhteyttä!

%d bloggaajaa tykkää tästä: