MIKKELINPÄIVÄN MATKA MIKKELIIN 3.10.

Pappilaravintola Kenkävero, Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Mikkelin kirkot

Sekä Mikkelinpäivän että Mikkelin kaupungin (ruotsiksi S:t Michel) nimi tulee arkkienkeli Mikaelista, jonka juhlapäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 3.10. Mikkelin kaupunki tunnetaan Suomen sota-ajan strategisena päämajana ja arkkienkeli Mikael taivaallisten sotajoukkojen johtajana. TT Emil Antonin johtamalla koko päivän retkellä Helsingistä Mikkeliin opitaan lisää eksorkistienkin suosimasta Ilmestyskirjan ylienkelistä, nautitaan runsas syysbrunssi Pappilaravintola Kenkäverossa ja tutustutaan vastikään avattuun Sodan ja rauhan keskus Muistiin sekä sen yhteydessä olevaan Päämajamuseoon. Vierailemme myös Mikkelin keskusta-alueen kahdessa tärkeimmässä kirkossa, tuomiokirkossa ja pitäjänkirkossa.

Taivaassa syttyi sota, kun Mikael ja hänen enkelinsä kävivät lohikäärmeen kimppuun (Ilm. 12:7)                                                  

Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on ohittamaton nähtävyys Saimaan rannalla. Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus huolella hoidetussa ympäristössä on ihastuttava käyntikohde. ”Haluammekin pitää sinua kuin piispaa pappilassa – tule testaamaan, onnistuimmeko.” (kenkavero.fi)

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Viimeisintä teknologiaa käyttävät näyttelyt vievät sinut sodan kokemuksiin. Muistin toiminta perustuu humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä tehtyyn kotimaiseen ja kansainväliseen sodan tutkimukseen. (muisti.org)

Vuonna 1945 Viipurin hiippakunta siirtyi Mikkeliin. Piispanistuimen myötä kaupungin kirkosta tuli tuomiokirkko ja kirkko muokattiin arvonsa mukaiseen asuun 1950-luvulla. Vuonna 1817 valmistunut Mikkelin Pitäjänkirkko eli entinen Mikkelin maaseurakunnan kirkko on Suomen suurimpia puukirkkoja. (mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi)

Lähtö Kiasman pysäkiltä (Mannerheiminaukio 2, Helsinki) su 3.10. klo 8.30, paluu n. klo 20.30. Matkan hinta 99e/hlö sisältää bussikuljetukset (Palvelu Hytönen Oy), matkanjärjestäjän ja matkanjohtajan palvelut, opastukset, sisäänpääsyn Sodan ja rauhan keskus muistiin ja Päämajamuseoon sekä runsaan syysbrunssin Pappilaravintola Kenkäverossa. Ilmoittautumiset 24.9. mennessä happyguidehelsinki@gmail.com

TT Emil Anton on katolinen teologian tohtori, tietokirjailija ja matkaopas (emilanton.com). Arkkienkeli Mikael on hänen konfirmaatiossa valittu suojeluspyhimyksensä.

Covid-19-huomiot: Käytössä on suurikokoinen bussi ja rajoitettu osallistujamäärä (20–30 henkeä), lisäksi suositellaan maskeja ja käsidesiä. Matkalle tullaan vain terveenä, matkanjohtaja on kahdesti rokotettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: