Suomen Santiago 25.7.2021: Jaakonpäivän bussipyhiinvaellus Renkoon!

SUOMEN SANTIAGO

SUOMEN SANTIAGO: Jaakonpäivän bussipyhiinvaellus Renkoon 25.7.2021!

Koe unohtumaton Xacobeo 2021: keskiaikaa, kansallispukuja ja kestikievaria…

Tervetuloa Santiagon eli Pyhän Jaakobin jalanjäljissä ”Suomen Santiagoon” eli Hämeen Härkätien Pyhän Jaakon pyhäkköön Renkoon! Kyseessä on harvinainen kahdeksankulmainen kivikirkko ja keskiajan Euroopan ehkä pohjoisin Santiagon tien pysäkki. Osallistumme Jaakonpäivän kansanmusiikkimessuun Sotkalinnassa (kansallispuku päälle, jos sellainen löytyy!), vierailemme Härkätien museossa ja ruokailemme tunnelmallisessa Härkätien kynttilässä, vanhassa kestikievarissa. Renko on mitä oivallisin pyhiinvaelluskohde näin Jaakobin juhlavuonna (Xacobeo), kun Jaakonpäivä 25.7. osuu sunnuntaille. Matkalla opimme lisää myös Santiago de Compostelasta ja sen pyhiinvaellusreiteistä – tutustumme siis sekä hämäläiseen että galicialaiseen kulttuurihistoriaan.

Matkanjohtaja-oppaana toimii galicialaisen filologian perusopinnot (HY) suorittanut TT, FM Emil Anton, kaksinkertainen Santiagon-pyhiinvaeltaja, tietokirjailija (mm. Katolisempi kuin luulit: Aikamatkoja Suomen historiaan, 2017) ja matkaopas. Lähtö 25.7. Kiasman pysäkiltä (Mannerheiminaukio 2, Hki) klo 9, paluu samana iltana (n. klo 19).

Hinta 87 euroa sis. bussikuljetukset (Palvelu Hytönen Oy), opastuksen, ruokailun, museokäynnin ja  elämyksellisen ohjelman. Varaukset 18.7. (huom.! ilm. aikaa pidennetty!) mennessä: happyguidehelsinki@gmail.com  

%d bloggaajaa tykkää tästä: