Loreto 1.-2.9.

Yliopisto- yms. kiireiden painaessa tekstien osuus vähenee ja enemmän kuin tuhat sanaa välittävien kuvien osuus suurenee. Niin sopisikin olla, kun tulemme tärkeimpään tapahtumaan eli Loretossa pidettyyn italialaisten nuorten jättitapaamiseen paavi Benedictus XVI:n kanssa. Vaikka tapahtuma oli italialaisten nuorten, oli eri maista kutsuttu viralliset delegaatiot mukaan, ja asuimme näiden delegaatioiden kanssa 3. kuvan näyttämässä paikassa. Sitä ennen kävelimme n. 5km bussilta itse tapahtumapaikalle. Ilokseni ja innostuksekseni kävelimme napolilaisen neokatekumenaaliryhmän takana joten sain sekä kuunnella lempimusaani että puhua lempimurrettani!:)

nap1
nap2
del

On the first days of September we attended the great meeting of Italian youth with the Pope. Our accommodation was under the sky together with the other international delegations (see above). On the way from the buses I got to practise my Neapolitan with a Neocatechumenal group from Naples. I also got to listen to some of my favorite Neapolitan and Neocatechumenal songs:) Out of all the delegations the most fascinating one was a group from Israel. We took a picture with the flag of Nazareth together with friends that spoke fluent Hebrew, Arabic and English. One of them was a professor of theology from Cana, where Jesus worked his first miracle (John 2:1-11). I sensed a sort of awe at their mere presence, it was the odour of holiness again…

nas1
nas2

Viva il Papa!!!

heli
paavi
p2

Later another great B came on stage – Andrea Bocelli singing live (the man in black) in front of the Pope (the white spot behind). Here are the two great Bs, Benedetto and Bocelli:

b1
b2

…ja tässä näkyy hieman väkijoukon suuruutta – paikalla oli satoja tuhansia nuoria…

c1
c2

La Madonna di Loreto…

m

In the evening there was a beautiful concert with pop stars and spectacular shows like the one in the photo below. I didn’t go to the concert immediately though because I had better things to do: talk to all possible foreign delegations present. I managed to speak 25 languages in 1 day – some of which only one word, others more…:)

p

Illalla viralliset delegaatiot saivat mahdollisuuden lähteä pyhiinvaellukselle (n.5km) Loretossa sijaitsevaan Nasaretin pyhään taloon, joka tuotiin Israelista Italiaan ristiretkien aikana. Talossa asui Neitsyt Maria ja siellä enkeli ilmoitti Jeesuksen syntymän. Oli kaunista kulkea pimeässä arabien, puolalaisten, ruotsalaisten, slovenialaisten, romanialaisten ynnä muiden kanssa ja kuunnella kunkin maan edustajien rukoilevan ruusukkoa tai laulavan mariaanisia lauluja omalla kielellään…ja katsoa taakse jäävää jättikokoista italialaisten nuorten merta… ennen lähtöämme iltaa juhlistivat komeat ilotulitukset (ilotulituskuvien jälkeen kuvia kirkosta, jonka sisällä pyhä talo oli – siitä ei saanut ottaa kuvia):

c3
fw
fw2

In the night we got to visit the Holy House of Nazareth in Loreto. This is the Church surrounding the House:

sc
scc

”Resta qui con noi, il sole sorge già…” :D

sorg

Sunnuntaiaamuna paavi tuli taas papamobiililla paikalle, tällä kertaa viettämään messua. Sain kuvan harvinaisen läheltä…

pb

The Polish delegation was the largest out of all the delegations, not surprisingly…

pl

Le folle…

c4

Paavi (vasen alakulma) ja italialaiset piispat viettämässä messua…

pbs

These Capuchin friars were from the place were Padre Pio lived and died, San Giovanni Rotondo…

gr

Beeeenedetto!!! Ubi Petrus, ibi ecclesia…

16

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: