Juhlava viikonloppu

Viikko vierähti taas ja viikonloppukin, ja jälleen on jotain kerrottavaa. Pelasin viikolla tennistä kaksi kertaa (Ari-serkun ja Alex-ystävän kanssa Hiekkaharjussa ja Lauttasaaressa – (yks erätappio, yks tasuri, yks voitto:). Tänään toivottavasti uudestaan. Viikonloppu oli sitten yhtä juhlaa. Perjantaina osallistuin ensimmäistä kertaa elämässäni akateemiseen väitöstilaisuuteen. Eräs teologian tohtori puolusti dissertaatiotaan pyhästä Gregorios Nyssalaisesta. Päädyin yleisöön, koska opponentti tuli Navarran yliopistosta, ja hänen tukenaan oli mukana professori isä Juan Chapa, joka sattuu olemaan sukua eräälle Suomessa asuvalle papille.

väitös

Perjantai-iltana menin ystäväni Lucan kanssa samaan kristilliseen kahvilaan, jossa viikko sitten oli paneelikeskustelu. Nautimme hyvästä seurasta ja maukkaista itävaltalaisista letuista. Lauantaina Äiti Teresan sisarilla oli näytelmä pyhästä Antoniuksesta. Hyvin näytelty, mutta välillä tarina oli niin hurja, että pienimmät lapset juoksivat itkien pois katsomosta:s Tässä näyttelijäkaartia:

play

Illaksi tei vei kotiin ja synttärijuhliin. Kavereita tuli kylään 21-vuotispäivien johdosta lauantai-iltana, oikeat synttärit olen ensimmäistä kertaa elämässäni poissa kotimaasta, Chodziez-nimisessä paikassa Puolassa. Helluntain aattona koolla oli sopivasti melkoinen joukko eri kansallisuuksia ja kieliä – suomi, arabia, englanti, puola, ranska, venäjä, ruotsi, romania, esperanto, latina…:)

vieraat
juhlap

…ja tietysti kansainvälinen ruuan kieli:

ruoka

Sunnuntaina oli sitten se helluntai, suuri juhla sekin, ja osallistuin Tikkurilan kauniissa ortodoksikirkossa vietettyyn diasporamessuun. Kauneutta on syytä ihailla yhden kuvan verran:

mrino

Sitten vietettiinkin jo taas toisia juhlia, jälleen synttäreitä, tällä kertaa ei 21 v vaan 1 v. Kyseessä ihmelapsi Luukas .

luke

Ovella odotti hieno synttäri-ilmapallo:

pallo

Sankaria oli juhlistamassa iloinen ystäväjoukko:

juhlaväki

Paljon onnea ja terveyttä ja pitkää ikää Luukakselle ja hyvää alkavaa kesää itse kullekin!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: