Tallinna ja Tampere syksy 2009

Enpä ole vähään aikaan kirjoittanut kun on ollut taas kiireinen yliopistosyksy. Nyt on kuitenkin aika lyhyesti referoida kaksi upeaa vaikkakin pikaista matkaa, Tallinnaan Trialogos-festivaaliin ja Tampereelle katolisen nuortenryhmän viikonlopunviettoon.

koulu

Yllä näkyy koulu, jossa pidettiin tänä vuonna Trialogos -festivaali Tallinnassa. (ks. http://www.trialogos.ee)
Ystäväni Varron kutsusta osallistuin toista vuotta peräkkäin tähän erikoiseen tapahtumaan. Vähän ihmisiä, paljon asiaa. Pari päivää, paljon iloa ja syvyyttä. Teemana oli ikoni, mutta aiheet vaihtelivat kulttuurista kreationismiin. Mielenkiintoisimmat vieraat tulivat USA:sta asti.

kirkko

Sain tutustua elukultuuri-instituudin eli elämän kulttuurin instituutin tiloihin ja toimintaan, pääsin viemään juuri painosta tullutta paavin Omastatunnosta -kirjaa kirjavälitykseen. Tässä linkki instituutin blogiin, jossa myös kuva kirjasta: http://elukultuur.wordpress.com/ Ostin metodistien kirjakaupasta samalla Heprealaisen Raamatun. Yllä näkyy katedraali, jossa kävin messussa. Vironkielinen messu auttoi oppimaan kieltä yhtä hyvin kuin kirjastosta lainaamani oppikirja. Pääsin käyttämään viroa kohtuullisen paljon. Illalla koululla oli aina kivaa musiikkiohjelmaa, samoin kuin paluulaivalla. Paluuhalu on jo kova.

patjat

Sitten Tampereelle. Yllä p. Ristin kirkon seurakuntasalissa ollaan patjojen ja makuupussien kanssa – oli kuin yökoulussa konsanaan. Ohjelmaa oli kahtena päivänä, pe-la, ja porukka tuli tutuksi ja rakkaaksi siinä määrin, että kotiin palatessa oli jälleen jo ikävä. Mukana oli 10-15 ihmistä. Jotkut hurjastelijat menivät klo 3 yöllä lumisotaa ja heräsivät klo 6 tekemään aamupalaa tai rukoilemaan laudesta. Heihin kuului myös Iris…

kate

… jonka huomasimme näyttävän aivan Kate Winsetilta. Kiitos myös Santerille taiteellisista mustavalkokuvista. Santeri Turusta ja Markku Helsingistä pitivät tulevina pappiskokelaina rukoushetket, ja itse pidin kaksi hieman opillisempaa alustusta, Raamatun ja paaviuden totuusväitteiden perusteista.

mä

Muuta saldoa viikonlopusta: kävin vaateostoksilla ja Simpsons-donistilla ja teellä (!) mormonitutkija Kim Östmanin kanssa, juttelimme n. 3,5 tuntia. Löysin H&M:stä halvan pipon kadonneen piponi tilalle. Kävimme Rosso-ravintolassa tammerkosken rannalla, jonne tulivat myös Kannuksesta asti ajaneet Mika&Jonna.

Gradun ensimmäinen taustaluku pitäisi olla valmis ensi torstaina. Lukemattomien kirjojen kasa vain kasvaa. Että kiirettä pitää. Mutta mieluista kiirettä. Tänään on saanut viettää isänpäivää isän kanssa. Hyvää isänpäivää muillekin isille!

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Tallinna ja Tampere syksy 2009

 1. Taas niin hienosti kirjoitettu. Virossa en käynyt olenkaan, ja näyttää hyvältä. Minä olin koko viikkonloppu kirjoittanut blogiin Kirkon historiasta ja lukenut aika paljon kotona, kun ulos ei ole mulla asiaa kun niin kylmä sää.
  Ihana. Rukoilen puolestasi. T. Inger

 2. Hello Emil
  Kiitos sivun lähetetään
  Toivon tavata ja puhua ja juoda kahvia
  Työhuoneessani, jos haluat ja sinulla on osoite
  Huomautus: Voit kirjoittaa ja lukea arabiaksi
  kiitos
  Sheikh Mustafa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: